RE: ADMINISTRATIVE REGULATION NO. 5-95
Zoning and Development Code
City of Grand Junction

Issued by: /s/ Larry Timm
Larry Timm, Director of Community Development Date

Topic:

Application of the Zoning and Development Code, Chapter 5, Section 7 "Sign Regulation" as it
relates to signs with electronically changeable copy.

Background:

Section 5-7-2 of the Zoning and Development Code describes a variety of Prohibited Signs.
Specifically subsection "F" prohibits signs which "Flash, move, blink, change color, chase, or
have other animation effects, except the following:

1. time and temperature signs;

2. revolving signs which do not exceed the rate of seven (7) revolutions per minute. Such
rotating signs shall be engineered to maintain rotations at a rate not to exceed seven
revolution per minute under a wind load of thirty pounds per square foot. Revolving
beacon lights are not permitted."

Signs with electronically changeable copy are not expressly prohibited under this section,
although the number of times that the message board is changed is an interpretative issue. The
reason for regulating flashing, blinking, or moving signs is primarily due to safety concerns for
vehicular and pedestrian traffic. Potentially such signs may also cause conflict with traffic
signals.

Administrative Interpretation:

Signs with electronically changeable copy shall be permitted provided that the message on such
sign does not change more than one time each twenty-four (24) hours.

Having been duly posted on the 20th day of June, 1995 and the public having the
opportunity to comment on the propriety of the following regulation will be duly
promulgated and become effective on the 27th day of June, 1995.




